Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası

Robotik ve Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, el becerisinin gelişimi, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Devlet Üniversitesi Onaylı ve MEB de Geçerli Sertifikaya Sahip Olmak İçin Hemen Başvur...+90 542 204 61 82

EĞİTİM AÇIKLAMASI

Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası Programı Hakkında,

  • Katılım Ön Koşulu : Yok
  • Eğitim Süresi : 1 ay
  • Eğitim Saati : 120 Saat Müfredat
  • Eğitim Türü : Uzaktan Eğitim
  • Eğitime Ulaşım : 7/24 sürekli (Asenkron)
  • Sertifika Sınav Durumu : Var
  • Sınav Uygulama Şekli : Uzaktan Eğitim 
  • Sertifika Sınav Türü : Çoktan Seçmeli Test
  • Sertifika Sınav Soru Sayısı : 10
  • Sertifika Sınavı Başarı Puanı : min. 50 puan (5 doğru cevap)
  • Sertifika Sınav Hakkı : 5
  • Sertifika Veren Kurum : Devlet Üniversitesi
  • Sertifika Kapsam ve Geçerlilik Süresi : Uluslararası ve Terapi
  • Gönderilecek Belgeler : Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika

ÜCRET VE ÖDEME

  • Eğitim Ücreti : Eğitim, Sertifika ve KDV dahildir.
  • Kargo Bedeli : Ücretli
  • Ödeme Seçenekleri : Nakit / Havale / EFT / Bankamatik / Kredi Kartı
  • Kredi Kartına : 9 Taksit imkanı

Robotik ve Kodlama Eğitimi Nedir?

Robotik ve Kodlama Eğitimi; bilgisayar, yazılım, makine ve kontrol birimleri ile beraber uzay bilimlerini de içine alan ortak bir çalışma alanıdır. Birçok mühendislik disiplinin bir araya gelmesiyle beraber ortaya çıkmaktadır. Çünkü Robotik ve Kodlama Eğitimi alanında belli koşullara göre çalışabilmesi, mekanizmaların tasarlanması, bunların kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elektronik donanımların eklenmesi ve dijital ortamda kontrollerinin sağlanması için birçok mühendislik dalının bir arada çalışması gerekmektedir.

Kodlama Robotik Eğitimi bir robotun hareketlerini kontrol etmek ve yönlendirmek için yapılan kodlamadır. Kodladığımız nesne bir robottur. Soyut kavramları daha kolay öğrenmek ve öğretmek için somutlaştırmaya ihtiyaç duyarız.  Bu nedenle robotların eğitimde kullanılması öğrenmeyi daha etkin hale getirmektedir. Yapılan şey yine kodlamadır. Ancak bu kez kodladığımız şey dokunabildiğimiz, aldığı yolu cetvelle ölçebildiğimiz, pilini değiştirebildiğimiz somut bir nesnedir.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası ile dünyada olağanüstü bir hızda gelişme gösteren robotik bilimi, robotik biliminin eğitimine duyulan ihtiyacı da aynı hızla arttırmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda günümüzde robotik biliminin genç yaşlardan eğitimine başlanması hızla yaygınlaşmaktadır. Bu eğitim süreci gençleri kodlama robotik eğitimi alanında geliştirmenin yanında, bilim ve teknoloji alanına yönlendirmekte, bu alanlarda yapılacak çalışmalara zevk ve ilgiyle katılmaları yönünde motive etmektedir.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Hakkında

    Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası ile bilimde meydana gelen gelişmeler, bu alana yönelik yapılan yatırımları ve teşvikleri de artırmıştır. Geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden kaynaklı olarak hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafından bu alana birçok destek verilmektedir. Ülkemizde de bu alanda birçok okulda kodlama robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır. Yurtdışında popüler olan ve adını İngilizce kökenli kelimelerin baş harflerinden alan STEM adındaki eğitim programları da ülkemizde yaygınlaşmaya başlamıştır. Peki, nedir bu STEM? STEM, belirttiğimiz gibi İngilizce kökenli kelimeler olan Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerini baş harfleridir ve bu alanlarda eğitim programlarına sahiptir. Bu eğitim programları sayesinde çocuklar, analitik düşünme yeteneklerini geliştirirken bu alanlara da daha çok ilgi duymaya başlamaktadırlar.

     Kodlama Robotik Eğitimi, çocukların motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Kodlama Robotik Eğitimi ile bu yeteneklerin daha eğlenceli bir şekilde öğrenilmesi içinse birçok şirket tarafından robotik setler üretilmektedir. Bu setler sayesinde çocuklar, bu yetenekleri eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek edinirler ve geliştirirler. Ayrıca bu setler, çocukların sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir. Çocukların sahip olduğu bu setler, programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır. Algoritma, bir problemin çözümü için gerekli olan adımları belirten bir terimdir. Bunu öğrenen ve geliştiren çocuklarsa, hayatlarında karşılaştıkları her sorun için çözüm üretebilme becerisini elde etmiş demektir.

Robotik ve Kodlama Eğitiminin Amacı

     Robotik Eğitimi Sertifika Programı ile farklı alanlarda görev yapan uygulayıcılara  Kodlama ve Robotik Eğitimi konusunda teorik ve pratik boyutlarıyla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır.

     Türkiye’de Milli eğitim bakanlığı, okullarda robotik ve kodlama eğitimi derslerini müfredata koyma çalışmaları devam ediyor. Birçok özel okul da robotik ve kodlama eğitimi derslerini kendi ders programlarında öğrencilerine sunmaya başladılar. Robotik ve Kodlama Eğitimi uygulamaları donanımsal ekipmanlar gerektirdiği için pahalı bir yatırım gerektiriyor. Bu nedenle her özel okul kodlama dersi verse de gerçek anlamda robotik ve kodlama uygulama dersleri yapamıyor veya kısıtlı şekilde yaparak öğrencilerine sunma gayreti içindeler.

    Eğitim verdiğimiz kuruluşlarda öğrencilerin robotik ve kodlama eğitimi uygulamalarını ve robotik ve kodlama eğitimi derslerini zevkle eğlenerek öğrendiklerini gözlemlemekteyiz. Öğrenciler, bu teknolojik eğitimi okul dışında destek eğitim veren özel robotik uygulama ve kodlama kurslarında da öğrenebilirler. Terapi Eğitimleri olarak devlet üniversitesi iş birliğinde geleceğimiz olan çocuklarımıza, geleceğin teknolojisini anlatacak “ Robotik ve Kodlama Eğitmeni” yetişmesini sağlıyoruz.

     Robotik ve Kodlama Eğitimi ilave olarak, çocukların ve olgun yaştaki öğrencilerin motor becerilerinin gelişimi, mekanik düzeneklerin nasıl çalıştığını keşfede bilmeleri ve parçaları söküp takarak montaj yapabilmeleri için birçok şirket tarafından özel robotik kitler ve setler üretilmektedir. Bu ürünler eğitici olmalarının yanında öğrencilerin keyifli vakit geçirebilecekleri bir hobi olma özelliği de taşıyorlar.

Robotik ve Kodlama Eğitiminin Önemi 

Robotik ve Kodlama Eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, el becerisinin gelişimi, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor.  Programlama ve kodlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibi. Uzmanlara göre de robotik ve kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay oluyor.

    Kodlama ve Robotik Eğitimi, gelecek nesillerde ki teknolojinin alt yapısını oluşturarak günümüzde yerini iyice sağlamlaştırmış durumdadır. Geleceğin teknolojisini, çocuklarımıza şimdiden alt yapı oluşturarak öğretmek, onların bilimsel araştırmalara eğilimini ve Kodlama Robotik Eğitimi teknolojisine adım atmalarını sağlayacaktır. Avrupa’da gittikçe daha fazla okul robotik ve bilgisayar programlama derslerini okul müfredatına alıyor.

    Kodlama ve Robotik Eğitimi öğrencilerin basit motorlu makine ve mekanizmaları kolay bir şekilde öğrenmelerini sağlarken, dişli çarklar, makaralar, manivela, tekerlekler, akslar gibi basit makinelerin çalışma prensipleri ile hız, kuvvet, kaldırma kuvveti, denge gibi fen konularını daha ufak yaştan itibaren, tasarlayarak problem çözme, analitik düşünme, yaratıcı düşünme becerileriyle bütünleştirebilirler. Mühendislik çalışmalarının temeli olarak da adlandırabileceğimiz bu çalışmalar, çocukların bilişsel ve duygusal olarak tüm gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

    Kodlama ve Robotik Eğitimi ile Çocuklar minik parçaları kendi hayal dünyalarına uygun şekillerde yerleştirerek, değişik hareketli oyun figürleri yaratabilmekte, parçaları birbirine geçirip, çıkarmakla kaslara egemen olmayı öğrenmektedirler. Bu da çocuğun duyu ve hareket açısından gelişmesini sağlamaktadır. 

   Çocuklara yönelik hazırlanmış Robotik kitlerle çeşit çeşit biçimler yaratmak, modelleri bozup, yeniden istedikleri gibi kurmak çocuğun düş gücünü çalıştırdığı gibi çocukların iki ve üç boyutlu olarak düşünmesini, farklı şekillerde algılama duyusunu da geliştirmektedir.

    Kodlama ve Robotik Eğitimin de Robotik çalışmalar için düzenlenmiş yönergelerde verilen ip uçlarından yola çıkarak, kıyaslamalar yaparak, zihinlerinde canlandırma, hayal etme, akıl yürütme, risk alma gibi faktörler ile çocuklara farklı şekilde analitik düşünme becerisi kazandırmaktadır. 

Neden Çocuklara Programlama Öğretmeliyiz?

    Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası ile Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin hepsinin ortak özelliği küçük yaşta programlama öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojideki gelişmeler sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan programlamayı hem eğlenceli hem de öğretici olarak çocuklara öğretebilmek artık mümkün hale gelmiştir. Özet olarak Kodlama Robotik Eğitimi ile programlama öğrenmek insana ; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.

     Küçük yaşta programlama öğrenmenin önemini kavrayan programcılar bunu kolaylaştırmak için çeşitli araçlar ve diller geliştirdiler. Çocuklara programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde hazırlanmış bir çok uygulama mevcut.  Aralarında dünyanın en meşhur programcıları aynı zamanda büyük teknoloji firmalarının kurucularından Sergey Brin, Mark Zuckerberg ve Bill Gates ‘in de bulunduğu bir grup programcı Amerika’da programlama öğrenmenin yaygınlaşması için bir proje başlattılar ve Code.org’ u kurdular. Bu proje için hazırlanan videoda niçin programlama öğrenmeli-öğretmeliyiz sorusunu cevapladılar.

    Kodlama ve Robotik Eğitimine okul öncesi 4-5 yaş ve sonrası çocuklara yönelik Robotik Kodlama dersi öğretmenlik eğitimine devlet veya özel eğitim kurumlarında görev yapan ve kariyerlerini geliştirmek isteyen her branştan öğretmenlerle birlikte, Kodlama ve Robotik Eğitimi konusuna ilgi duyan ve kendisini geliştirmek isteyen herkes katılabilir.

Robotik ve Kodlama Eğitimi ile Nerelerde Çalışabilirim?

Robotik ve Kodlama Eğitimi ile çalışabileceğiniz başlıca yerler aşağıda belirtilmiştir. Ayrıntılı bilgi için arayınız?

  1. Robotik Sertifikası Eğitimi ile Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde, zeka-oyunlarına ek olarak eğitim kodlama ve robotik üzerine çalışabilmek için,
  2. Kodlama Sertifikası Eğitimi ile Meb de kurs ve egzersiz açabilirsiniz.
  3. Halk eğitimlerde kurs açabilirsiniz.
  4. Robotik Sertifikası Eğitimi ile Özel okullarda eğitmenlik yapabilirsiniz.
  5. Çocukların bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında geçirdiği vakti değerli hale getirmek isteyen ebeveynler için de alınması gereken bir eğitim.
Robotik ve Kodlama Eğitiminin İçeriği

1. ARDUİNO EĞİTİMİ 

  • Arduino-Alarm Devresi yapımı projesi
  • Arduino-Çöp kutusu projesi yapımı
  • Arduino-Dijital Metre yapımı projesi
  • Arduino-Kayan yazı yapımı projesi
  • Arduino-Termometre yapımı projesi
  • Arduino-Blink yapımı projesi
  • Arduino-Buzzer ile süper mario ve karayip korsonı sesleri yapımı projesi
  • Arduino-Equlaizer projesi yapımı
  • Arduino-Karaşimşek projesi yapımı
  • Arduino-Park Sensörü yapımı projesi
  • Arduino-Ping Pong projesi yapımı
  • Arduino-Potansiyometre ile led ve buzzer kontrolü projesi
  • Arduino-Potansiyometre ile led ışığı şiddeti yapımı projesi
  • Arduino-RGB Led projesi yapımı
  • Arduino-Servo Motor yapımı projesi
  • Arduino-Hesap makinesi projesi
  • Arduino-Robot Kol projesi yapımı
  • Arduino-Servo motor kasa yapımı projesi
  • Arduino-Uzaktan kumandalı araç yapımı projesi
  • Arduino-Nem toprak sensörü projesi
  • Arduino-Oled ekran pong oyunu yapımı projesi
  • Arduino-Engelden kaçan araç yapımı projesi
  • Arduino- Radio yapımı projesi
  • Gündoğdu Koleji öğrencisinin Steam Maker projesi(utku)

2. MBOT ROBOTU

  • Mbot ve Airblock Tanıtımı
  • Ambulance Projesi
  • Buzzer dan müzik yapımı projesi
  • Çizgi izleyen robot 
  • Doğrusal robot projesi
  • Engelden kaçan araç projesi
  • Gece lambası projesi
  • Işıkla hareket sağlayan robot projesi
  • Karakterle aynı anda yanıp sönen RGB Led projesi
  • Manuel Kontrollü engelde duran robot projesi
  • Masadan düşmeyen robot projesi

3. RGB Led projesi

4. Code Org Etkinlikleri

  • Code Org tanıtım
  • Gerçek yaşam algoritmaları-Bir tohum ek oyunu
  • Bir temel oluşturma etkinliği
  • Döngüselleşme etkinliği
  • Büyük olay etkinliği
  • Bir yerlere güvenle gitme etkinliği
  • Yapboz Etkinliği
  • Aktör etkinliği
  • Arı etkinliği
  • Sanatçı Etkinliği
  • Labirent ve Arı etkinlikleri
  • Oyun labaratuvarı etkinliği

5. MIT App Inventor Etkinlikleri

  • Mıt app inventor tanıtım
  • Konuşma etkinlikleri
  • Resimli ses tonlaması etkinliği
  • Top etkinliği
  • Basit bir mesaj gönderme ve alma işlemleri
  • Tahmin etme oyunu etkinliği
  • Zar atma oyunu
  • Sayı girme ve bunları toplama işlemleri yapma
  • Rehber de telefon arama etkinliği
  • Dijital logo çizim etkinliği
  • Çevirici program yapma projesi
  • Google dökümanlar üzerinde veri gönderme işlemi etkinliği
  • Oyun geliştirme etkinliği, köstebek yakalama oyunu
ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ Sertifika Programına Hemen Dahil Ol…

6. Mblock Programında Arduino Projeleri

  • Mblock ve Arduino tanıtım 
  • Mblock ve Arduino ile beraber 1led yakıp söndürme projesi
  • Mblock ve Arduino ile beraber 1 den fazla led yakıp söndürme işlemi
  • Mblock ve Arduino ile beraber 1den fazla ledi sırasıyla yakıp söndürme işlemi 
  • Mblock ve Arduino ile beraber Karaşimşek Etkinliği yapımı projesi
  • Mblock ve Arduino ile beraber Buzzer ve Led çalıştırma etkinliği projesi
  • Mblock ve Arduino ile beraber Polis siren sesi ve çakarlı led ışığı projesi yapımı
  • Mblock ve Arduino ile beraber Potansiyometre ile kontrollü sıralı led yakma projesi
  • Mblock ve Arduino ile beraber Potansiyometre ile yürüyen ışık projesi yapımı
  • Mblock ve Arduino ile beraber potansiyometre ile müzik eşliğinde led yakıp kapama projesi
  • Mblock ve Arduino ile beraber Servo motor uygulama projesi yapımı
  • Mblock ve Arduino ile beraber Potansiyometre ile 2 tane servo motor kontörlü yapımı projesi
  • Mblock ve Arduino ile beraber Ultrasonik ışıkları kullanarak led ve buzzer kullanma işlemi projesi yapımı
  • Mblock ve Arduino ile beraber Mesafe sensörünü kullanarak bir park sensörü oluşturma projesi

7. Blockly Games Etkinlikleri

  • Bulmaca oyunu etkinliği
  • Labirent oyunu etkinliği
  • Kuş oyunu etkinliği
  • Kaplumbağa oyunu etkinliği
  • Film oyunu etkinliği
  • Müzik oyunu etkinliği
  • Eğitim havuzu oyunu etkinliği
  • Gölet oyunu etkinliği

8. Mblok Projesi tanıtımı

  • Karakterle kendini tanıtma projesi
  • Sahneye karakter ekleyip sohbet ettirme projesi
  • Kostüm ve sahne değişikliği etkinliği
  • Kalem çizme etkinliği
  • Piano çalma yapımı projesi
  • Karşılıklı etkileşimli konuşma etkinliği projesi
  • Bir sayı tahmin etme etkinliği
  • Denge koruma oyunu etkinliği
  • Sıkıysa yakala oyunu etkinliği
  • Sorulara doğru veya yanlış cevap verme etkinliği oluşturma
  • Şekil çizme etkinliği
  • Çarkıfelek etkinliği

9. Scratch Etkinlikleri

  • Scratch tanıtımı
  • Karakter yaratma
  • Mouse (fare)imlecini takip etme etkinlikleri
  • Uçma animasyonu yapma
  • Paint etkinlikleri yapma
  • Akvaryum yapma etkinlikleri
  • Pin-pon yapma etkinliği
  • Engelden kaçma etkinliği
  • Flappy birds oyunu yapma
  • Elma toplama etkinliği
  • Labirent oyunu yapma
  • Dört işlem yapma etkinliği
  • Snake oyunu yapma

10. WEX Yüklenecek…

Üç bakanlığın ortak yürüteceği çalışma doğrultusunda okullara bilgisayar kodlama ve yazılım dersleri getirilecek

Robotik Kodlama ile ilgili güncel haberler için tıklayın…

Meb de Egzersiz Açabileceğiniz Diğer Eğitimler

https://kocegitimsertifika.com/egitim/yaratici-drama-liderligi-egitmenligi-uzaktan-egitim/

https://kocegitimsertifika.com/egitim/satranc-egitmenligi-sertifika-programi-uzaktan-egitim/

Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı

  • Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir.
  • Kullanıcı adı ve şifre ile internet sitemiz üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz.
  • Eğitim Videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde yüklü bir şekilde olacaktır.
  • Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleye bilirsiniz.
  • Eğitim Videolarını tamamladıktan sonra Sınava giriş yapabilirsiniz.
  • Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
  • Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücret almadan tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır.
  • Sınav da başarılı olan kursiyerlerin Sertifikaları, 1 ay içerisinde belirlemiş oldukları adrese gönderilmektedir.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası Almak İçin Hemen Ara..

WhatsApp İletişim

Tüm Cihazlarda Kullanılabilir Panel

Panele Ömür Boyu Erişim İmkanı

Ders Notları ve Video Dersler

Üniversite Onaylı Sertifikalı Eğitim

E-devlet’te Sorgulanabilir Sertifika

SON BAŞVURU TARİHİ

Gün
Saat
Dakika
Saniye

KAYIT İÇİN KALAN SÜRE

EĞİTİM BAŞVURU FORMU

sertifika-e-devlet-terapiegitimicom