Öğrenci Koçluğu ve Oyun Terapisi Eğitimi
Öğrenci Koçluğu ve Oyun Terapisi Eğitimi. Devlet Üniversitesi Onaylı Uzaktan Eğitim. Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı ve Oyun Terapisi çocuklarla çalışan uzmanların ve danışmanlıkların da kullanabileceği yöntem ve becerileri içeren bir eğitimdir. İnternet sitemizden kursumuza online olarak başvur. Dilediğin yerden izle. Üniversite Onaylı Sertifika adresinize gelsin. +90 542 204 61 82
EĞİTİM AÇIKLAMASI
Öğrenci Koçluğu ve Oyun Terapisi Eğitimi Hakkında
- Katılım Ön Koşulu : Yok
- Eğitim Süresi : 2 ay
- Eğitim Saati : 240 Saat Müfredat
-
-
- Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Eğitimi 120 saat
- Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi 120 saat
-
- Eğitim Türü : Uzaktan Eğitim
- Eğitime Ulaşım : 7/24 sürekli (A-senkron)
- Sertifika Sınav Durumu : Var
- Sınav Uygulama Şekli : Uzaktan Eğitim
- Sertifika Sınav Türü : Çoktan Seçmeli Test
- Sertifika Sınav Soru Sayısı : 20
- Sertifika Sınavı Başarı Puanı : min. 50 puan (10 doğru cevap)
- Sertifika Sınav Hakkı : 5
- Sertifika Veren Kurum : Devlet Üniversitesi
- Sertifika Kapsam ve Geçerlilik Süresi : Uluslararası ve Terapi
- Gönderilecek Belgeler : Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika
ÜCRET VE ÖDEME
- Eğitim Ücreti : Eğitim, Sertifika ve KDV dahildir
- Kargo Bedeli : Ücretli
- Ödeme Seçenekleri : Nakit / Havale / EFT / Bankamatik / Kredi Kartı
- Kredi Kartına : 9 Taksit imkanı
SÜPER KAMPANYA ! İKİ EĞİTİM BİR ARADA – BÜYÜK KAMPANYA ! KAÇIRILMAYACAK FIRSAT !
Öğrenci Koçluğu Eğitimi
Öğrenci Koçluğu Eğitimi Çalışmaları Süresince, öğrenci kendisini daha iyi tanır, sahip olduğu meziyetleri keşfeder ve hataları tecrübe olarak kabul edip, yeterliliklerini artırır. Ayrıca Öğrenci Koçluğu Eğitimi , Bireyin arzu ettiği hedef ve performansa erişmek için koç ve öğrenci arasında çalışılan program dahilinde akademik başarıda, eğitim hedeflerinin yerine getirilmesinde, öğrenci problemlerinin çözümünde anahtar yöntemler sunar.
Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder. Birlikte ders çalışırlar, birlikte yaşamı paylaşırlar.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi Üniversite Onaylı ve Uluslararası geçerli olan bir Sertifika Programıdır. Öğrenci Koçluğu Eğitimi Sertifika Programına hemen başvurup, Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı sertifikanızı alabilirsiniz. Eğitimlerimiz uzaktan eğitim ile gerçekleşmektedir.
Öğrenci koçları, öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilir, gerçek anlamda başarılı olacakları yolda yatkınlıklarını kendilerinin keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Öğrencilerimizin gelişim süreçlerinde onlara destek olmak hayati önem taşıyor. Onlara küçük yaşlardan başlayarak gerek okul yaşamlarında, gerekse aile, öğretmen ve arkadaş ilişkilerinde farkındalık kazandırmak ister misiniz?
Öğrenci koçu beraber çalıştığı öğrenciyi yaşamının bu döneminde başarısı için desteklerken, kabiliyetleri açısından datam ve bütün bir yetişkin olma yolunda ona arkadaşlık eder. Fakat öğrenci koçu kesinlikle bir terapist veya psikolog değildir. Bu anlamda eğitim koçlarının dikkat etmesi gereken önemli noktalardan biri de görüştükleri öğrencide karşılaştıkları, şüphelendikleri normal dışı durumlarda öğrenciyi terapistler, psikologlar gibi alanın profesyonellerine yönlendirmektir. Çünkü koçluğu terapistlerden ayrı olduğu gibi mentörlük, rehber öğretmenlik ve danışmanlıktan da ayrı tutulmalıdır.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi ve Eğitim Danışmanlığı Nedir?
Öğrenci Koçluk hizmeti MYK tarafından 6.seviye bir meslek olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde Öğrenci Koçluğu; yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; öğrenci koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, öğrenci koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir. Sosyal hizmet ve danışmanlık ile ilgili profesyonel meslek mensupları kategorisinde meslek olarak kabul edilmiştir.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi ve Eğitim Danışmanlığı Eğitimi Kazanımları
- Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile Öğrenciyi geliştirecek süreçleri tasarlayacak ve bu tasarıma aileleri adapte etme becerisi kazanacaksınız.
- Öğrencinin yaşamında ne zaman danışman, ne zaman takipçi, ne zaman motive eden, ne zaman ideal model olabileceğinizin bilincinde olacaksınız.
- Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile Öğrencinin yaşamındaki tüm süreçleri dengede tutabilme becerisine sahip olacaksınız.
- Öğrencinin kişisel olarak hangi tarzda öğrenebildiğini ortaya çıkarabileceksiniz.
- Öğrencinin zihnini ve duygusal değişimlerini takip edebileceksiniz.
- Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile Öğrencinin istenmeyen alışkanlıklarından kurtulmasına yardımcı olabileceksiniz.
- Öğrencinin iletişim becerilerini yükseltebilecek siniz.
- Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile Öğrenciyi ihtiyaç duyduğunda psikolojik boyutta rahatlatabilecek ve yeni bir bakış açısına ulaşabilmesini sağlaya bileceksiniz.
Öğrenci Koçluğu Eğitimi ne Kimler Katılmalıdır?
- Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile Koçluk hizmeti vermek isteyenler
- Bireylere hedefleri için yardımcı olmak isteyenler
- Öğrenci Koçluğu Eğitimi ile Öğrencileri hedef belirleme ve başarıya ulaşma gibi kavramlarla tanıştırmak isteyenler
- Öğrencilere yol haritası belirlemede destek olmak ve fayda sağlamak isteyenler
- Eğitim verenler
- Öğrencilerle çalışanlar
- Öğrenciler ile iletişimini güçlendirmek isteyenler
Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?
Oyun Terapisi Eğitimi, oyun ve oyuncaklar aracılığıyla çocukların ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel işleve oyun terapisi eğitimi denir. Oyun terapistleri, çocuklar için güvenli bir ortam yaratmak üzere eğitim alırlar ve böylece çocukları istedikleri gibi oynamaya cesaretlendirilirler. Oyun Terapisi, Terapi sırasında, duygusal problemleri ifade etmelerine yardımcı olan çeşitli oyuncaklar kullanılır ve çocukların hayal güçleri esas alınır.
Çocuklar, duygularını anlamlandırmada ya da konuşmada yetişkinlerden farklıdır. Bu yüzden yetişkinlerle yapılan terapi şekli çocuklara uymaz. Çocuğun alışkın olduğu oyun ortamı, çocuk yaşadıklarını ve duygularını ifade etmeyi kolaylaştırır. Davranışlarını etkileyen kızgınlıklarını, korkularını, üzüntülerini, hayal kırıklıklarını anlayabilmek oyunlar sayesinde mümkün olur.
Hiç bir dışsal kaynağı olmadan, çocukların doğası gereği motive oldukları oyun, psikoterapi sürecinde de yaklaşık 1900’den itibaren kullanılmaktadır. Oyun terapisi eğitimi, çocukların duygularını ve yaşadıkları sorunları dışa vurma fırsatı vererek, bunlarla yüzleşmesini ve çözüm yolları bularak baş etmesine fırsat tanır. Bu terapi sürecinde yargılanmadan doğrudan kabul edilen çocuk, kendi problemlerini, duygu ve düşüncelerini ortaya koyarak kendini tamamen ifade edebilmektedir.
Yönlendirilmiş ve yönlendirilmemiş olarak iki çeşit oyun terapisi eğitimi bulunmaktadır. Yönlendirilmiş oyun terapisi eğitimi ile çocuğa direktif verilerek oyun oynaması sağlanır. Çocuk merkezli oyun terapisi eğitimi olarak bilinen yönlendirilmemiş oyun terapisi eğitimin de ise, oyunun kaptanı çocuktur. Çocuk her seansta hangi konuyu getireceğine kendisi karar verir. Terapistin görevi ise, çocuğu takip etmek, yönlendirmemek ve çocuğun kendi yaşadıklarını, duygularını ve kaynaklarını fark edebilmesi için aynalamak yani yansıtmaktır.
Oyun Terapisi Eğitiminin Amacı Nedir ?
Oyun terapisi eğitimin de amaç, oyun yardımıyla çocuğun iç dünyasını anlamak ve oyun üzerinden çocuğun kendisini ifade etmesine yardım etmek olarak düşünülebilir. Oyun terapisi eğitimi odasında çocuğa gerçek yaşamında yapamayacaklarını canlandırma fırsatı da verilmiş olur. Kendisini tarafsız bir şekilde dinleyen ve kabul eden oyun terapistinin rehberliğinde çocuk, olmak istediği role bürünür ve bastırılmış duygularını ortaya çıkararak onlarla yüzleşir. Daha sonrasında onlarla nasıl başa çıkacağını da öğrenir.
Çocuklar sözel olarak aktaramadıkları duyguları ve düşünceleri oynadıkları oyunlar sayesinde aktarma fırsatı yakalarlar. Güvenli ve sınırları çizilmiş bir ortam içerisinde oyun terapisi eğitimi ile oynayabilmeleri için cesaretlendirilirler. Oyun terapistleri tarafsız olarak çocuğu birey olarak görürler ve düşüncelerine saygı duyarlar.
Bu süreçte çocuklara sorunlarını daha rahat ve doğal bir ortamda ifade edebilmeleri için değişik türde birçok oyuncak sağlanır. Çocuk oyun terapisi eğitimin de tekrar tekrar oyun oynar, bozar yeniden oynar. Böylece aslında kendi kendini tedavi etmeye çalışır. Oyun terapistlerinin de buradaki en önemli hedefi çocuğun kendini özgürce ifade etmesini sağlamaktır. Oyun Terapisi Eğitimi ile Oyuncakların yanında kendilerini sanat ve drama içeren oyunlar yoluyla ifade edebilmeleri için de fırsatlar yaratılır.
Oyun Terapisi Eğitimi Psikolojik Açıdan Nedir?
Oyun Terapisi Eğitimi, çocukların yaşadıkları sorunların çoğunu yetişkinlerle ve hatta arkadaşlarıyla paylaşmak yerine içlerine atarlar. Sorunlarını belli edemeyecek kadar çok korktuklarından ya da kendilerini sıkıntıya sokan şeyin ne olduğunu bilmediklerinden bu duyguların içine sıkışıp kalırlar ve iletişim kurmada, duygularını dışa vurmada sorun yaşarlar.
Ebeveynler sorunun ne olduğunu sorduğunda çoğu zaman yanıt “ hiçbir şey” ya da “Bilmiyorum” dur (Kadusan, 2008). Çocuklar, gelişimsel açıdan anlaşılmalı ve araştırılmalıdır. Onlar minyatür yetişkinler olarak görülmemeli. Onların dünyaları somut gerçeklerden bir tanesidir ve onların tecrübeleri çoğunlukla oyunla bağlantılıdır.
Duygusal dünyalarını araştırmak ve onların ifadelerini kolaylaştırma yolunu ararken terapistler onların gerçeklik dünyalarını ve sözel ifadelerini serbest bırakmalı, çocukların kavramsal ifade dünyalarının içine girmelidir. Doğal iletişim vasıtası kelimeye dökmek olan yetişkinlerin tersine çocukların doğal iletişim aracı oyun ve aktivitedir.
Oyun Terapisi Eğitimi Hangi Durumlarda Yardımcı Olabilir?
- Oyun Terapisi Eğitimi Travma Sonrası Stres Bozukluğun da
- Anksiyete/Endişeler de
- Oyun Terapisi Eğitimi Dikkat eksikliği ve hiperaktivite (aşırı hareketlilik) bozukluğun da
- Impulsivite/dürtüsellik
- Oyun Terapisi Eğitimi Okuma bozuklukların da
- Sosyal içe kapanıklılık durumların da
- Oyun Terapisi Eğitimi Güven eksikliği/depresyon durumların da
- Sebebi anlaşılamayan baş ve karın ağrıların da
- Oyun Terapisi Eğitimi Boşanma sonrası adaptasyon sorunların da yardımcı olacaktır.
Oyun Terapisi Eğitimine Kimler Katılabilir?
- Oyun Terapisi Eğitimi ne, Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve Asistanları,
- Psikologlar,
- Oyun Terapisi Eğitimi ne, Psikolojik Danışmanlar,
- Rehber Öğretmenler,
- Oyun Terapisi Eğitimi ne, Sosyal Hizmet Uzmanları
- Çocuk Gelişim Uzmanları,
- Oyun Terapisi Eğitimi ne, Okul Öncesi / Anaokulu Öğretmenleri,
- Özel Eğitim Uzmanları,
- Oyun Terapisi Eğitimi ne, Aile Danışmanları,
- Tıp ve Hemşirelik Mezunları
ve bu branşlarda eğitimine devam eden Lisans & Lisansüstü üniversite öğrencileri ile bu alanda çalışanlar eğitime katılabilirler.
Oyun Terapisi Eğitiminin İstihdam Olanakları
- Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Özel eğitim merkezleri,
- Ana okulları ve kreşler,
- Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası ile Özel danışmanlık merkezleri,
- Hastaneler ve vb. yerlerde çalışabilirler.
Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı
- Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir.
- Kullanıcı adı ve şifre ile internet sitemiz üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz.
- Eğitim Videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde yüklü bir şekilde olacaktır.
- Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleye bilirsiniz.
- Eğitim Videolarını tamamladıktan sonra Sınava giriş yapabilirsiniz.
- Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
- Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücret almadan tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır.
- Sınav da başarılı olan kursiyerlerin Sertifikaları, 1 ay içerisinde belirlemiş oldukları adrese gönderilmektedir.
Öğrenci Koçluğu ve Oyun Terapisi Eğitimi ne Katılmak İçin Hemen Ara..
Tüm Cihazlarda Kullanılabilir Panel
Panele Ömür Boyu Erişim İmkanı
Ders Notları ve Video Dersler
Üniversite Onaylı Sertifikalı Eğitim
E-devlet’te Sorgulanabilir Sertifika
SON BAŞVURU TARİHİ
KAYIT İÇİN KALAN SÜRE
EĞİTİM BAŞVURU FORMU